Docenten

Ieder blok staan er verschillende stijlen op het programma bij Dance 2.0. Om deze reden geven er ieder blok weer andere docenten les. Hieronder vind je informatie over de enthousiaste docenten die regelmatig terugkomen bij ons!

Jamie de Groot – Urban/Jazz & Modern

Jamie is een danser/choreograaf die in 2014 is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool v/d Kunsten met een bachelor of dance. Hij heeft onder andere gewerkt met de companies/choreografen: Club Guy & Roni, Jan Martens en Project Sally. Als choreograaf heeft hij zijn stukken o.a. gepresenteerd op: Choreografen Pitch in M-Lab, Dansmakers Open Podium, Open public van We Are Public in de Melkweg, Over het IJ Festival en Cultureel Lint. In het maken van choreografieën raakt hij altijd geïnspireerd door de mens. Hij creëert verhaallijnen om vraagtekens op te roepen bij het publiek over situaties en gedrag van tegenwoordig. In zijn choreografieën gaat hij opzoek naar een balans tussen theatrale en abstracte dans. Zijn modern/jazz lessen worden altijd gegeven op lekkere elektronische beats. Hij legt de focus op goed gegrond zijn, op improvisatie vermogen, dynamiek, verschil van bewegingen, bewustwording van het lichaam en timing. Zijn lessen beginnen met techniek- en improvisatie oefeningen en natuurlijk eindigt zijn les met een choreografie.

Maarten van Grootel – Show, Modern & Jazz

Mijn naam is Maarten van Grootel, en ik begon met dansen op mijn 18e, toen ik was
aangenomen op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik studeerde af in 2004 in de richting Theaterdans Uitvoerend, Jazz. Na mijn studie heb ik vijf jaar gewerkt als freelance danser, choreograaf en docent, bij onder andere Annie MG, het Nationale Toneel en Memento Dance Company. In mijn stijl wordt flow gemixed wordt met strakke bewegingen, interpretatie en presentatie en humor. Hierbij is muziek een heel belangrijk element. Dansen is niet alleen bewegen met je lichaam, maar juist de inleving zorgt er voor dat je gaat genieten van dans. Niet te veel nadenken, maar gewoon dansen!

Nina Teer – Hiphop, Jazz, Show, Afrikaans & Dancehall

Nina danst met veel passie en overgave sinds haar tweede levensjaar. Van jazz tot urban en modern tot Afrikaans, van alles heeft zij geproefd en vond het na de middelbare school tijd om op de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten zich te ontwikkelen tot dans docent, danser en dansmaker. Momenteel zit zij in haar afstudeerjaar en heeft in de afgelopen jaren ervaring opgedaan in het werkveld als bevlogen docente en choreografe. Door haar brede oriëntatie zal je in de lessen kennis maken met een fusion van meerdere dansstijlen die samen worden gebracht op energieke, aandrijvende muziek. Er wordt in haar lessen gestreefd naar iedere danser uit te dagen en te laten genieten van deze tijd in de studio. Uiteindelijk zal er een wervelende choreografie ontstaan waarin dynamiek, ademende flow en elektrische accenten centraal staan. Dus daag jezelf uit, laat het podiumbeest in je los en kom vooral genieten!

Eva Scherpenisse – Modern en Afro Contemporary

Ik ben Eva Scherpenisse en ga vanaf aanstaande woensdag Afro Contemporary en Modern geven.
Ik heb gestudeerd aan de Fontys Dansacademie voor Docent Dans in Tilburg en beoefen nu sinds 2 jaar Afro Contemporary.
Daarvoor deed ik Afrikaanse dans zoals Coupé Décalé. Vorig jaar ben ik naar Ivoorkust geweest om mijzelf te verdiepen in Afro Contemporary en volgende maand ga ik weer. Daar heb ik meegetraind op de dansacademie en veel kennis opgedaan. Ik vind de combinatie van de Afrikaanse traditionele invloeden en de Westerse moderne dans prachtig. Tijdens mijn moderne lessen die ik geef vind ik het belangrijk om naast het beoefenen van de techniek en een choreography aan te leren ook bezig te zijn met je eigen mogelijkheden. Hierin probeer ik iedere les of regelmatig iets met improvisatie te doen puur ter ontdekking.
Ik kijk er onwijs naar uit om jullie les te gaan geven!

Melina Romano – Hiphop

Mijn naam is Melina Romano en ik ben in 2016 afgestudeerd aan de urban dansopleiding te Utrecht. Hier heb ik kennis op mogen doen binnen de urban stijlen en merkte ik al snel mijn nieuwsgierigheid op om de aspecten van de stijlen te combineren met mijn eigen danstaal. Tijdens en na mijn opleiding ben ik Hiphop en Urban Contemporary lessen gaan geven op meerdere locaties en heb ik ervaring opgedaan met verschillende dansgroepen, wedstrijden, optredens en theater en videoproducties.
Momenteel werk ik in het artistieke team van NEVA, een creatief platform, als danser en choreograaf. Vanuit onze eigen studio werken wij aan meerdere danstheater producties, interdisciplinaire projecten en verzorgen wij danssessies. NEVA ondersteunt en huist de jonge makers van de stad en helpt mee aan het groeien van de culturele en diverse sector binnen Utrecht.

Tijdens mijn lessen werk ik graag aan een combinatie van vrije beweging en choreografie, muzikaliteit, floorwork en kijk ik naar de natuurlijke lichaamsbeweging om daar vanuit verder te bouwen. Ook verweef ik mijn liefde voor het maken van stukken in mijn lessen door te werken aan materiaal voor eventuele video’s en/of eindshows om zo ook de groep tools te geven voor het maken van hun eigen materiaal.

Kei-Kevin Maturbongs – Hiphop & Dansconditie

Mijn naam is Kei-Kevin Maturbongs, ben 27 jaar oud. In 2012 heb ik me diploma behaald op de Dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. Veel shows gegeven, projecten gedaan en lessen gegeven. Dit laatste inmiddels al 5 jaar op verschillende dansscholen, scholen en festivals. Heb je zin om lekker te dansen en je energie kwijt te raken, kom gezellig naar de lessen en dan maken we een top avond van!

Docenten die ook hebben lesgegeven bij Dance 2.0:

 • Milou Zuurveld
 • Flore Muuse
 • Pauline Broers
 • Nina van der Zouwen
 • Rubén Sánchez
 • Juul Henkens
 • Karlijn Wammes
 • Desi van Dam
 • Lenna Schouten
 • Roos Zajac
 • Melissa van den Berg
 • Lies Bakker
 • Senna Armanis
 • Annelies Oosterloo
 • Jefta Tanate
 • Liselot van den Boogaard
 • Nika Jankovic
 • Elisa Klatt
 • Anne Roth
 • Liza Heerlijn
 • Floor Knotter