Categorieën
Nieuws

Workshop Improvisatie

Na de succesvolle ‘Body&Mind’-workshops in blok 1 is het bestuur achter de schermen druk bezig geweest met de organisatie van nog meer workshops. Op zaterdag 12 januari is het alweer zover!

Tijdens deze workshop, die gegeven zal worden door Flore Muuse, zullen we gaan improviseren. Dat klinkt misschien spannend, maar het betekent dat we vooral gaan werken aan het ontdekken van ons eigen lichaam. Je gaat op zoek naar je eigen mogelijkheden en je eigen stijl. Je hoeft dan ook zeker niet al een hele goede danser te zijn, het gaat juist over jouw eigen mogelijkheden ontdekken. Docent Flore zal je door het proces heen leiden.

Flore is op dit moment aan het afstuderen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en legt zichzelf vooral toe op hedendaagse dans, vloerwerk, improvisatie, instant composition.

‘Dans gaat voor mij over expressie, de zeggingskracht van het lichaam. De eigenheid van een persoon brengt een beweging of dans tot leven. Om deze eigenheid in dans te kunnen tonen, is het belangrijk het lichaamsbewustzijn en de fysieke mogelijkheden te vergroten. Het onderzoeken en echt ervaren van beweging gaat vóór vorm en pasjes in mijn lessen. Ik werk vanuit nieuwsgierigheid en speelsheid, waarbij mijn dansers ‘wakker’ moeten zijn en werken met wat er op dat moment is. Het leerproces draait om ervaren, bemerken en uitwisselen. Zo krijgen de dansers met hulp van elkaar meer inzicht in het eigen lichaam en de eigen bewegingen. Dit zorgt dat de dansers de mogelijkheden van hun lijf bewuster en met meer helderheid kunnen inzetten in dans, om het gewenste theatrale/expressieve effect te krijgen.’

Praktische informatie:

Tijd: zaterdagochtend 12 januari van 10.30 – 12.30u.

Locatie: Nieuw Welgelegen, Grebbeberglaan, Utrecht

Kosten: De workshop kost € 10,- voor leden. Niet-leden zijn echter ook welkom, zij betalen € 12,- Neem dus vooral je vriend(inn)en en huisgenootjes mee!

Enthousiast? Meld je aan via het lesformulier!

Aanmelden kan tot vrijdagavond 11 januari 18.00 uur. Als je je aanmeldt, ben je meteen ingeschreven voor de les. Wees er snel bij, want vol is vol!